Sertifisert Hagan Shop Norge

HJELP TIL Å VELGE RIKTIG SKI

Er det vanskelig å velge skiene som passer deg best? Her er litt forklaring og hjelp som vi håper kan hjelpe deg.

 
Generelt om valg av ski

Lengdevalg på ski avhenger av flere faktorer. Høyde og vekt er viktige faktorer du må tenke på. Når du skal velge lengden må man ta utgangspunkt i kroppshøyden og gå opp eller ned fra denne avhengig av skitypen og andre faktorer. De andre faktorene kan være kjørestil, skiens form, og dine egne preferanser til hvordan du skal bruke skien. Erfarne skikjørere har ofte mange tanker om hvor lange skiene skal være. Det er viktig å finne ut hva som fungerer best for akkurat deg.

Generelt sett vil en kort ski være lettere å kontrollere og lettere å svinge med. Korte ski føles også mer lekne. Nybegynnere vil derfor ofte foretrekke kortere ski enn mer erfarne kjørere. Lange ski er mer fartsstabile og svinger lengre svinger. Med en lang ski får du også bedre flyt i puddersnø.

 

Lengde på toppturski

Lengden på toppturski velges som regel ut ifra bruken. Rene konkurranseski velges veldig korte. Grunnen til det er at de blir lettere i vekt, og lettere å vende med i bratt motbakke. Når du skal velge lengden på toppturski er det lurt å ha i bakhode hva motivasjonen din for å gå på topptur er. Er motivasjonen kun å få kjøre ned igjen, velger du ski som om du skulle valgt en ren frikjøringsski, 0-5 cm over kroppshøyde. Er turopplevelsen motivasjonen velger du kortere ski som er lettere å gå med, dvs ski som er 0 til 10 centimeter under kroppshøyden.

 

Boost-serien

–  Har de beste egenskaper ned fjellet.
–  Myk snø.
–  Boost 94 passer teknisk gode kjørere med en aggressiv kjørestil.
–  Boost 99 er mer snill og tilgivende enn 94.
– Velg 94 for mer aggressiv og avansert skikjøring under vanskelige forhold.
– Velg 99 for det perfekte pudderføre.

Core-serien

– Mer allround enn Boost både når det gjelder terreng og snøforhold.
– Har gode egenskaper i høyere hastigheter og lengre svinger.
– Mykere spenn og litt bredere Rocker tupp og bakende enn Ultra-serien.
– Sammenlignet med Ultra-serien er Core-series med det mykere spenn, bredere tupp og bakende litt snillere og mer lettkjørt.
– Lettere å kjøre i pudder på grunn av det mykere spennet og den bredere skien.
– Titanal forsterkning i midtskien for å stive opp skien sideveis.

Pure-serie

– Enestående ytelse i forhold til pris. Mye for penga!
– Spesielt egnet for nybegynnere og tip og med turgåere med middels ferdigheter.
– Passer bra til bruk også i bakken, gode carving egenskaper.
– Superski for deg som vil ha en treningsski og som ikke er altfor opptatt av vekt.

Ultra-serien

– For avanserte skiløpere(ikke for nybegynnere. Nybegynnere som ønsker ski i bredden 75 til 87 mm bør velge Pure-series.)
– Lett ski som har sine beste egenskaper på vei opp fjellet.
– Lettere enn tilsvarende Core-serien.
– Ikke like snill som Core-serien og man må stå på mer aktivt. 
– Aktive og godt trente skiløpere vil foretrekke Ultra-serien.
– Spesielt egnet for krevende fjellterreng. Bratte traverser, hard vindblåst eller glasert snø, bratte og smale nedkjøringer.

Oppsummering

Boost Series ski er for utfororienterte skiløpere (eller dager). Boost 99 er for det uforglemmelige pudderføre og høyhastighets lange surfesvingene. Boost 94 er for mer varierende forhold og vil passe teknisk avanserte skiløpere som liker å kjøre hardt og raskt ned fjellet. Boost 99 er snillere og passer en mer avslappet nedkjøring. Om du ikke klarer å holde igjen og kjører hardt og aggressivt velger du Boost 94. Om du ikke alltid kjører hardt velg Boost 99.

Core-serien er for skiløpere som gjerne ofrer litt lavere vekt og en letter ski til oppturen, for en ski med bedre egenskaper ned fjellet. Enten det er en rask og krevende nedstigning eller en litt mindre krevende nedkjøring. Core-serien passer til deg som går mye og bruker hele fjellet.

Pure-serien er «Ski til folket» for nybegynnere og middels øvede kjørere. Perfekte for de som kjører en del i preparerte løyper og som går turer i fjellet.

Ultra-serien er for de som har gode ferdigheter, som er trygg ned bratte og krevende nedkjøringer og som prioriterer lette ski til rask oppstigning.

Share this post